Ik snap het
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt Lees meer.

Gezinshuisouder

Een 'gewoon' huis

Bied jongeren die veel hebben meegemaakt een thuis

Een gezinshuis is een ‘gewoon’ huis met zowel binnen als buiten voldoende ruimte, in een ‘gewone’ wijk in de regio Amsterdam. Het leven is er zo normaal als mogelijk, maar ook zo bijzonder als nodig. Het kind groeit op in een warm en positief opvoedklimaat, met een voorspelbare dagelijkse routine en een zinvolle vrijetijdsbesteding.

Liefde, zorg en aandacht

In een gezinshuis wonen kinderen van 10 tot 18 jaar die veel met jeugdzorg te maken hebben gehad. Hun gedragsproblemen variëren van mild tot ernstig, zoals ODD, ADHD, antisociaal gedrag, hechtingsproblematiek, psychiatrische problematiek zoals autisme, hechtingsstoornis, persoonlijkheidsstoornis in ontwikkeling, internaliserende problematiek en traumagerelateerde problematiek.

Als gezinshuisouder voed je deze kinderen op. Je geeft ze liefde, zorg en aandacht. Dit doe je niet alleen. Je krijgt ondersteuning van Levvel. Samen met de maatschappelijk werker zorg je bijvoorbeeld voor een positief opvoedingsklimaat en bespreek je hoe het contact met de ouders van het kind moet worden vormgegeven.

Verschillende gezinshuizen

Levvel kent verschillende soorten gezinshuizen. Je vangt, het liefst met je partner, kinderen op in een huis van Levvel. Een gezinshuis biedt plek voor één tot vier kinderen. Afhankelijk van de problematiek wordt besloten welk gezinshuis het beste aansluit. Er zijn bijvoorbeeld gezinshuizen waar vier kinderen vanuit crisissituaties worden opgevangen. Ook zijn er gezinshuizen waar twee kinderen opgroeien tot ze volwassen zijn. Deze kinderen hebben ernstige gedragsproblemen. De gezinshuisouders kunnen dit vanwege de complexiteit van de zorg voor deze kinderen niet combineren met de zorg van eigen jonge kinderen. 

Wat moet je kunnen?

Gezinshuisouder zijn is niet zomaar een baan. Na een sollicitatieronde, onderzoeken en trainingen blijkt of je geschikt bent als gezinshuisouder. Het is belangrijk dat je zelfstandig kan functioneren en je kennis ligt minimaal op MBO-niveau. Je bent in staat om kinderen en jongeren met ernstige gedragsproblemen op te voeden. Je bent bereid om meer te leren en trainingen te volgen. Je hebt doorzettingsvermogen, weet structuur te bieden en kunt snel inspelen op crisissituaties. Het opvoeden van kinderen met complexe problematiek vraagt ook om een goede samenwerking met ouders, school en andere professionals rondom het kind. Maar eigenlijk geldt vooral: wil jij van opvoeden je werk maken, heb je een lange adem en een warm hart?

Je kunt de uitgebreide vacaturetekst voor de functie gezinshuisouder bij Levvel lezen en solliciteren via de vacature pagina op deze site. 

Heb je nog vragen? Je kunt bellen met Servicepunt Pleegzorg en Verblijf op het nummer 020 – 540 04 40. 

Powered by Emply