Ik snap het
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt Lees meer.

Opleidingen

Academische Opleidingen

De kinder- en jeugdpsychiatrie als vakgebied interesseert jou. Op dat vakgebied wil je tot de beste gaan behoren. Denk daarom aan een opleidingsplaats bij Levvel: hét academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie in Amsterdam. Hier maak je kennis met kinder- en jeugdpsychiatrie in de volle breedte.
 

Levvel is een opleidingsinstelling voor mensen in opleiding tot:

  • Kind- en Jeugdpsychiater 
  • Basis arts (Co-assistent en semi arts)
  • GZ-psycholoog
  • Klinisch psycholoog
  • Klinisch neuropsycholoog
  • Psychotherapeut
  • Orthopedagoog generalist (in opbouw)
  • Orthopedagoog en psycholoog (klinisch practicum voor doctoraal studenten in de masteropleiding)

Meer informatie?

Kinder- en Jeugdpsychiater

Word een kinder- en jeugdpsychiater waar je u tegen mag zeggen

Onze speerpunten zijn forensische jeugdpsychiatrie, gedragsstoornissen, trauma en angst/dwang/tics en gezinsproblematiek. dr. Rianne Klaassen is opleider, drs. Nick Goddard is plaatsvervangend opleider.

Dynamisch en persoonlijk opleidingsprogramma
Ons opleidingsprogramma houdt zoveel mogelijk rekening met je wensen, niveau en interesses. Je komt in een team van topklinische specialisten op het gebied van kinder- en jeugdpsychiatrie. Een ervaren, en in veel gevallen gepromoveerde, collega staat je bij gedurende je stage. Voor het technisch theoretisch deel van de opleiding werken wij samen met UMC Utrecht en GGZ Noord Holland Noord.

Heb je internationale ambities? Stageplaatsen in het buitenland behoren ook tot de mogelijkheden. Naast een fulltime aanstelling bieden wij ook de mogelijkheid tot een parttime stage van 32 uur per week.

Werk op een wereldplek
Als AIOS ga je werken in de hoofdstad van Nederland. Die kwalificatie gaat ook op voor het vakgebied kinder- en jeugdpsychiatrie. Hier vind je alles dat het vak (en het leven) interessant maakt. Je werk speelt zich af in onze klinische-, deeltijd- en poliklinische voorzieningen van Levvel. Onze hoofdlocaties zijn Rijksstraatweg 145 in Amsterdam-Duivendrecht en Meibergdreef 5 op het UMC Amsterdam terrein in Amsterdam Zuidoost. Consultatie wordt geboden aan het AMC. De AIOS draaien samen met de HAIO, Arts M&G, Arts VG i.o. en de ANIOS als voorwacht mee in de dienstenpoule voor de avond-, nacht- en weekenddiensten voor alle afdelingen van Levvel. De grote achterwacht poule (36 kinder- en jeugdpsychiaters fungeert ’s nachts en in het weekend laagdrempelig als achterwacht. Wij bieden onze specialistische zorg voor de regio Amsterdam e.o. en bieden daarnaast topklinische zorg voor cliënten uit heel Nederland.

Ook interessant
Beloning is conform de CAO GGZ. Bij een fulltime aanstelling is er naast je salaris een opleidingsbudget van 2.000 euro beschikbaar voor stages, het bezoeken van symposia en/of bijdrage aan studieboeken. Je ontvangt 8% vakantiegeld en een eindejaar uitkering. Het is mogelijk om een ziektekostenverzekering met korting af te sluiten.

Kom de sfeer proeven
Ons team heet je van harte welkom om eens de sfeer te komen proeven. Voor nadere informatie of het maken van een afspraak kun je contact opnemen met de opleidingscoördinator kinder- en jeugdpsychiatrie, telefoon: (020) 890 18 85 of 06 407 02 332 of mail naar: opleiding.kjpsychiater@levvel.nl

Er wordt nauw samengewerkt met de afdelingen kinder- en jeugdpsychiatrie van het UMC Amsterdam (professor dr. Ramón Lindauer) (hoofd: professor dr. Arne Popma). Door deze samenwerking zijn er ook mogelijkheden voor het doen van wetenschappelijk onderzoek in het kader van de opleiding. Elk half jaar (1 april en 1 oktober) stromen AIOSsen in voor een stage van een half jaar (in opleiding tot volwassenpsychiater) of voor 2 jaar om kinder- en jeugdpsychiater te worden.

Het is bij Levvel ook mogelijk om 6 maanden stage te lopen als onderdeel van je basisopleiding psychiatrie.

 

Post Academische opleidingen

Post academische opleidingen tot GZ-psycholoog, klinisch (neuro-) psycholoog en psychotherapeut

Levvel is praktijkopleidingsinstelling voor de opleidingen tot GZ-psycholoog, Klinisch (neuro-) psycholoog en psychotherapeut. Wij werken samen met de Stichting Postdoctorale Beroepsopleidingen GGZ Amsterdam - RINO Amsterdam en de RINO groep Utrecht

Bij het academische centrum Levvel, maak je kennis met kinder- en jeugdpsychiatrie in de volle breedte. Onze praktijkopleiding houdt zoveel mogelijk rekening met je wensen, niveau en interesses. Je komt in een team van top klinische specialisten op het gebied van kinder- en jeugdpsychiatrie. 

Levvel heeft jaarlijks een aantal praktijkopleidingsplaatsen voor de opleiding tot GZ-psycholoog (BIG-geregistreerd, art. 3 beroep) accent kinder- en jeugd.
Regelmatig bieden wij ook een opleidingsplaats aan voor de opleiding tot psychotherapeut met differentiatie K&J  (BIG-geregistreerd, art. 3 beroep).

Levvel is ook erkend als opleidingsplaats voor de klinisch (neuro-) psychologen in opleiding (BIG-geregistreerd art. 14 specialisme) differentiatie kinder- en jeugd. Ook daar hebben we bijna jaarlijks opleidingsplekken voor beschikbaar.

De opleidingen wordt volledig vergoed en het cursorisch onderwijs is bij ons werktijd.

Het aanbieden van een opleidingsplaats is afhankelijk van subsidie toekenning.
Voor meer informatie over praktijkopleidingsplaatsen bij Levvel, kun je contact opnemen met Wendy Veldkamp w.veldkamp@levvel.nl of 06 – 18727770 op dinsdag, woensdag en vrijdag.

Master Kinder- en Jeugdpsychologie en Orthopedagogiek

Levvel verzorgt een deel van de praktijkopleiding van kinder- en jeugdpsychologen en orthopedagogen. Voor doctoraal studenten in de mastersopleiding van de Faculteit der Psychologie van Universiteit van Amsterdam bieden we een klinisch practicum aan waarbij studenten leren de theoretische kennis toe te passen in de praktijk. Studenten van de Vrije Universiteit kunnen een verzoek indienen voor een praktijkstage bij Levvel. Je kunt dit regelen via de stagecoördinator van je faculteit.

Voor meer informatie over praktijkopleidingsplaatsen bij Levvel, kun je contact opnemen met onze praktijkopleider: Marlies van Dijk, klinisch psycholoog-psychotherapeut. Contactgegevens: stage@levvel.nl

 

Master Geneeskunde

Master geneeskunde: coassistent, semi arts of onderzoekstage

Ben jij in opleiding tot basisarts en ben je geïnteresseerd in een onderzoeksstage, keuze co- of je semi arts in de kinder- en jeugdpsychiatrie? Dat kan bij Levvel. Als academisch centrum met grote verscheidenheid aan zorgaanbod en met verschillende hoogleraren Kinderpsychiatrie gegarandeerd een boeiende en veelzijdige leerplek.

Wanneer je hiervoor interesse hebt, kun je je aanmelden:
voor het VU medisch centrum: via: Secretariaat.capvumca@levvel.nl
voor het AMC: via: o.o.secretariaat@levvel.nl

 

Powered by Emply